LUS

september 3, 2017 1:23 pm Ingen kommentarer 2

LUS
Lus er nu blevet et problem hele året på danske skoler. Derfor skal børnene ses efter for lus mindst 1 gang i ugen. Hele året! Da nogle lus er blevet modstandsdygtige overfor diverse luseshampoo anbefaler Sundhedsstyrelsen:
Kæmning, Kæmning og atter kæmning

Kæmning er effektiv. Kræver tålmodighed, tid og grundighed. En kæmning tager typisk 20 – 30 min. Skal lusene udryddes, kræves det, at håret kæmmes grundigt hver anden dag i to uger.
Bruger I luseshampoo, er det meget vigtigt at kuren udføres som beskrevet i vejledningen og kontrolleres med efterfølgende kæmning. Det er vigtigt at I kæmmer i vådt hår. Lusene er så hurtige, at de kan være svære at se i tørt hår. Når I kæmmer i vådt hår vil lusene lukke deres åndehuller og klamre sig til håret. Gør håret vådt og tilsæt balsam for at tættekammen glider bedre gennem håret. Red håret igennem inden kæmningen. Del året op i 4 felter og tag derefter en stribe hår med 1 cm. Mellemrum. Kæm helt nede fra hovedbund og ud til hårspids. Efter hvert tag bankens kammen af på hvidt papir, for at se hvor mange lus der er, og hvor store de er.
Alle voksne lus skal fjernes ved første kæmning, så der ikke lægges flere æg. Helt små lus kan være svære at fange med en tættekam, og da æg vil udklække de følgende dage, skal kæmningen gentages hver anden dag i en periode på 14 dage.

Efter dette bør man være fri for lus, hvis kæmningen er udført korrekt, og man ikke er smittet igen. Kæmmer man herefter hver uge, kan man holde sig fra af smitte, og dermed forebygge spredning af hovedlus. Kamme, børster og huer lægges i sæbevand eller i fryseren i et døgn.

Det er forældrenes ansvar at børnene undersøges og behandles for lus.

Læs mere om lus her / Sundhedsstyrelsen

God arbejdslyst!

2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *