Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mkf.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2364

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mkf.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2368

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mkf.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3169
IT på MKF - Midtjyllands Kristne FriskoleMidtjyllands Kristne Friskole

IT på MKF

september 3, 2014 9:05 am Ingen kommentarer 1

Brug af IT på MKF

IT er både et vigtigt fagligt og pædagogisk redskab på MKF, derfor er vi meget afhængige af det. Undervisningen bliver mere dynamisk og visuel ved brug af IT, og der frigøres mere tid til forståelse og fordybelse. Samtidig er IT-færdigheder ved at være en kulturteknik lige som læsning, skrivning og regning. Udviklingen går stærkt, derfor bruger vi hvert år en del tid og penge på IT. Internt har vi også mange små IT-kurser, da IT udfordrer os alle ikke bare teknisk men også pædagogisk.

Ny platform mkfonline
Hvis I ikke har en Office pakke, så er det nu muligt at få den gratis for eleverne på MKF. Eleverne må installere Office pakken på fem enheder. Når der kommer en ny version af Office pakken, så kan den efterfølgende downloades, så eleverne altid har den nyeste og samme version. Download af installationsfilen sker via MKF’s nye portal “mkfonline”, som kan tilgås via linket på MKF’s hjemmeside. Installationen skal foregå i hjemmet og uden skolens hjælp. Skolen tager ikke ansvar for de eventuelle problemer, som kan opstå i forbindelse med installation på de enkelte computere.

Når eleverne forlader skolen, så virker Office pakken i en måned. I dette tidsrum kan man enten finde en anden løsning eller købe licens til programmerne.

Ud over installation af Office pakken giver den nye portal også eleverne øgede muligheder for at gemme filer på nettet, fildeling og procesorienterede arbejdsformer. Vi glæder os til at tage portalen i brug, og håber det kan være med til at klæde eleverne endnu bedre på til fremtiden. Det er indtil videre kun i udskolingen, at denne portal benyttes, men alle elever har adgang, så Office pakken kan hentes.

Elevernes bærbare computere i 4. til 10. klasse
Eleverne i 4.-10. klasse skal selv medbringe en bærbar computer til brug i undervisningen. Vi stiller ikke krav til selve computerens størrelse, men den skal selvfølgelig kunne gå på nettet, hvor mange af vores onlineprogrammer, abonnementer og prøver findes. Det eneste vi forventer er, at eleverne har Microsofts Office pakke installeret. Man kan også overveje, om man vil tegne en forsikring, som dækker i tilfælde af uheld med computeren.

Mac eller Windows
Vi blander os ikke i, hvilken computer I medbringer, men vil gøre opmærksom på at nogle af de programmer, som vi bruger endnu ikke er udviklet til Mac. Det gælder fx Mikroværkstedets programmer og Wordmat, som benyttes i matematikundervisningen i udskolingen.
Hos Mikroværkstedet har vi abonnement på en del forskellige programmer. Disse programmer må eleverne også gerne downloade og installere hjemme, så man også hjemme kan udnytte disse programmer. På hjemmesiden www.tjektasken.nu kan eleverne logge ind med deres UNI-login og downloade de ønskede programmer. Det er blandt andet det meget omtalte læse- og skriveprogram CD-ord.

Skolen har bl.a. også abonnement på Gyldendals ordbøger via hjemmesiden www.ordbog.gyldendal.dk. Disse ordbøger kan også benyttes hjemme, når blot eleven logger ind via sit UNI-login.

Endvidere har vi abonnement på en del andre tjenester og benytter også flere gratis programmer som fx geometriprogrammet Geogebra.

Brug computeren fornuftig
Det er vigtigt, at computeren i timerne bruges til formålet og ikke til spil, Facebook mm. Forkert brug af computeren ødelægger ikke bare egen undervisning men også klassekammeraters undervisning, da man senere kan have brug for hjælp eller ikke er klar til gruppearbejdet. Vi er afhængige af hinanden, og vi vil noget – vi vil skabe og lære noget.

Internettet – alle skal overholde en god net-etik.
Alle skal overholde en god net-etik på Internettet. Man må fx ikke sende anonyme mails, hacke en andens mail eller på anden vis genere andre brugere af nettet.
Før et ordentligt sprog med et seriøst indhold, når du skriver med andre.
Det er strengt forbudt at bryde gennem sikkerhedssystemer, at forstyrre netværkets normale funktioner eller hacke sig ind på en andens computer.
Det er forbudt at surfe i/downloade voldeligt, okkult, racistisk eller pornografisk materiale.
Det er selvfølgelig forbudt at downloade ulovlig software.
Kort sagt – tænk jer om, tænk på hinanden/andre og brug nettet fornuftigt.

Bemærk i øvrigt:
Computeren betragtes som et arbejdsredskab og skal medbringes alle dage.
Brugeren skal overholde de gældende computerregler på skolen.
Computeren er elevens ejendom og dermed elevens ansvar.
Skolens IT-vejledere skal på forlangende have umiddelbar adgang til elevens computer.
Vi tager det meget alvorligt, og det kan have store konsekvenser, hvis nogen overtræder IT-reglerne.

Har du spørgsmål vedr. IT er du velkommen til at kontakte afdelingsleder Kim Klokmose

1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *